torstai 5. joulukuuta 2013

Marjaisa raakakakku

Raakakakkuja rakentaessa vain mielikuvitus on rajana - herkulliset ja terveelliset kakut syntyvät pähkinöiden, hedelmien, marjojen ja mausteiden luovasta yhdistelystä. Kylmäpuristettu luomukookosöljy (tai vaihtoehtoisesti kaakaovoi) on raakakakuissa kätevä ainesosa. Kookosöljy lisätään kakkuun sulatettuna, ja kun kakku sitten pannaan kylmään, kookosöljy jähmettyy ja pitää kakun kauniisti koossa. Raakakakun valmistukseen tarvitaan monitoimikone tai hyvä tehosekoitin. Kakun tekoon jähmettymisineen kaikkineen kannattaa varata aikaa muutama tunti (josta suurimman osan kakku tekeytyy itsekseen jääkaapissa tai pakastiumessa). 

Tällä kertaa tein kakun, jossa mehevän pähkinäinen pohja ripauksella kanelia. Välissä on juustokakkumainen kerros cashewpähkinöistä, sitruunamehusta ja kookosöljystä. Kakun päälle kippasin reippaasti raikkaita pakastemarjoja. Kakun teko on hyvä aloittaa laittamalla cashewpähkinät likoamaan muutama tunti etukäteen.  Helpointa kakku on koota irtopohjavuokaan, mutta myös mikä tahansa korkeareunainen astia leivinpaperilla tai tuorekelmulla vuorattuna kelpaa. Tämän reseptin määrillä syntyy pienehkö, halkaisijaltaan n. 15 cm kakku.

Marjaisa raakakakku




Pohja:
2,5 dl pähkinöitä (käytin sekoitusta, jossa manteleita, parapähkinöitä, hasselpähkinöitä sekä saksanpähkinöitä)
1,5 dl rusinoita
2 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
ripaus kanelia
ripaus kristallisuolaa

Mittaa kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Sekoita ainekset keskenään sopivan tasaiseksi massaksi, minä tykkään jättää pohjan vähän "rouheiseksi". Taputtele pohjataikina kakkuvuoan pohjalle sentin tai parin paksuiseksi kerrokseksi

Cashewtäyte:
3,5 dl cashewpähkinöitä
3 rkl sitruunamehua
1 dl kookosöljyä (sula
0,5 tl vaniljajauhetta
n. 2 rkl kookossokeria

Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois. Sekoita cashewpähkinät tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada pähkinöiden joukkoon vesihauteessa sulatettu kookosöljy, sitruunamehu, kookossokeri ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Kaada cashewtäyte kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi.

Marjapäällyste:
n. 3 dl pakastemarjoja (käytin mustikoita ja vadelmia)
(agavesiirappia)

Kaada hieman sulaneet pakastemarjat cashewtäytteen päälle ja painele kevyesti, että marjat uppoavat hieman täytteeseen. Marjojen päälle lorautin pikku tilkan agavesiirappia.

Pistä kakku pariksi tunniksi jääkaappiin / n. tunniksi pakastimeen. Kakku on valmis, kun täyte on jähmettynyt sopivaksi.

Koristeluun:
Lisää marjoja
Kookoshiutaleita

Koristele kakku marjoilla ja parilla hyppysellisellä kookoshiutaleita.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.